Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš

22. 3. 2020

Ingredience:

40g sádla 

3 stroužky česneku

200g cibule 

400g hovězího masa 

dle chuti: 

mletý černý pepř

sůl

kmín

majoránka

mletá sladká papriky 

podle potřeby: hladká mouka 

Postup přípravy:

Omyté maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně velké kousky, osolíme s opepříme. Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne. Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýži, chlebem nebo s těstovinami.