Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koprová omáčka

22. 3. 2020

Ingredience: 

70g másla 

1lžička soli

70g hladké mouky 

ocet dle chuti, přidáváme po lžičkách 

20g kopru čerstvého, drobně nasekaného

1lžíče oleje 

1l mléka polotučného nebo tučného

60g cukru krupice

 

Postup přípravy: 

V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme cca 5 min. provařit, ke konci vaření přidáme kopr a po lžičkách dle chuti ocet ( 4-5 lžiček ). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem, vařeným vejcem nebo plátkem vařeného ( dušeného ) hovězího ( vepřového ) masa.