Jdi na obsah Jdi na menu
 


Boloňské špagety

23. 3. 2020

Ingredience: 

1 kus cibule 

sůl

1 plechovka loupaných rajčat

2 stroužky česneku

pepř mletý

špagety

bazalka

2 kusy bobkového listu

1,5dl červeného vína

100g žampionů 

parmazán

olej

500g mletého masa 

 

Postup přípravy: 

Těstoviny na boloňské špagety uvaříme v osolené vodě.

Omáčka: na oleji osmažíme cibuli, přidáme maso nakrájené žampiony.  Když maso zhnědne, podlijeme vínem. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme 15 min. Přidáme konzervu loupaných rajčat a dusíme dalších 10 min. Na závěr posypeme bazalkou. Těstoviny podáváme s boloňskou omáčkou posypané parmazánem a sklenkou dobrého červeného vína.